donderdag 9 oktober 2014

rijst met pompoen en kokos












































English version of the recipe (rice with butternut squash and coconut)

- cook 150 gr. (unpolished/brown) rice according to the directions on the package.
- clean one butternut squash and cut in small pieces.
- clean two handful snap beans and cut them in two pieces.
- cook the butternut ready in about 15 minutes, add after 5 minutes of cooking the beans.
- fruit one union and halve of a red pepper in a pan with some olive-oil or coconut oil.
- drain off the butternut and the beans and add to the union. Stir and add 250 ml coconut milk.
- lett simmer for 10 minutes so the butternut and the milk thicken in.
- add salt to taste and as much cumin as you like.
- serve with the rice.


4 opmerkingen:

  1. Klinkt weer heerlijk! Vroeger aten wij vaak zilvervliesrijst. Tegenwoordig bijna niet meer. Waarom? Geen idee eigenlijk, toch maar eens gaan doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt er ook aardappeltje bij maken Marloes. Heb ik ook al eens geprobeerd en was ook erg lekker. Mijn favoriet is toch rijst, maar je kunt het uitproberen ;-)

      Verwijderen
  2. Klinkt lekker! Net weer anders dan de gangbare gerechten met pompoen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook echt lekker Lot! Het is ontstaan omdat ik op een avond dacht "wat moeten eten? Wat hebben we nog in de voorraadskast?" Een toevals gerecht dat gelukt is! Experimenteren kan heel goed uit pakken.... soms ;-)

      Verwijderen