donderdag 20 augustus 2015

blauwe bessen kokos cake
























































English version of the recipe (blue berry coconut cake)

- preheat the oven at 160C degrees.
- mix 6 eggs with 250 ml coconut milk.
- grind the skin of one lime and add 1 tablespoon of the lime grind and 2 tablespoons of the juice to the eggs.
- add bit by bit 1 teaspoon salt, 2 teaspoons wine-stone baking powder*, 1 teaspoon vanilla powder, 50 gr. coconut blossom sugar* and 90 gr. coconut flour*.
- mix to a smooth dough.
- melt 100 gr. coconut oil* and add it to the dough. Let the dough rest for 10 minutes, so the coconut flour can absorb the fluid.
- mix 150 gr. blue berries with 1 tablespoon coconut flour, this way the berries will not all sink to the bottom while baking the cake. Add the berries to the dough.
- grease a spring cake tin (20cm) with coconut oil and add the dough.
- bake ready in about 50 to 60 minutes.

*available at organic food shop.

4 opmerkingen:

  1. mhmmm... wil mijn restje bessen hiervoor wel gebruiken. kijken of ik uit de weg kan met dat meel, en kokos-, etc... ;))) n♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het gewoon volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt moet het zeker lukken ;-) Gewoon nooit "normaal" meel vervangen door kokosmeel. Dat meel heeft veel meer vocht nodig. En de kokos-suiker kun je ook vervangen door andere suiker, net als de olie. Dat kan ook boter zijn, alleen weet ik dan niet precies hoeveel gr. dat moet zijn… Liefs, Celine

      Verwijderen
  2. Wauw! die ga ik proberen. We hebben laatst nog blauwe bessen geplukt dus dit recept komt goed van pas! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond hem erg lekker, ook door het beetje limoen wat er door heen zit.

      Verwijderen