zondag 3 maart 2013

favoriet Maart



































Sinds een paar jaar hebben we een eigen tuinkast en verbouwen we een aantal groenten en kruiden zelf. Vooral tomaten, komkommers, sla, wortels en dus ook chilipepers. Ze brengen pit in het eten en het voordeel van deze pepers is dat ze zelf niet veel smaak hebben zoals peper dat je eigenlijk altijd wel proeft. En soms is dat zonde in een gerecht. En in chilipepers zit een erg hoog gehalte aan vitamine C! (het hoge gehalte aan vitamine C kan ervoor zorgen dat het ijzer in bepaalde groenten zoals bonen, beter door het lichaam wordt opgenomen). Pepers kun je heel makkelijk laten drogen en je hebt er het hele jaar plezier van. Ik heb ze opgehangen in de keuken en het ziet er nog leuk uit ook. Omdat het bijna weer tijd is om de zaadjes te gaan planten en het seizoen van verbouwen langzaam weer begint: daarom is deze maand chili de favoriet!

Since a couple of years we have our own greenhouse and grow our own vegetables and herbes. Mostly tomatoes, cucumbers, salads, carrots and also hot chilies. They spice up your food and the thing I like about chilies is that they have hardly a taste of their own, like the classic pepper. Mostly you can taste that and somethimes it's just a pitty for the dish. Red chilies contain large amount of vitamine C! (Their very high vitamin C content can also substantially increase the uptake of non-heme iron from other ingredients in a meal, such as beans) It's really easy to dry chilies and you can use them all year this way. I hang them in the kitchen and it also looks very nice. And because it's almost time to plant the seeds and the season of growing starts: that's way the chili is favorite of the month!

1 opmerking:

  1. I can not believe it, you harvest winter chilis?
    I will send a pic of my poor plants for you to see :(

    BeantwoordenVerwijderen