vrijdag 4 januari 2013

lovechock
























Door de drukke december maand is mijn post over favouriten van die maand erbij ingeschoten, dus snel inhalen! Het gaat over chocolade (ik ben geen chocoholic, maar soms vind ik het wel lekker) en dan special over Lovechock: een chocolade die bestaat uit puur cacao, zonder suiker en melk. Hij wordt gezoet met kokos en is verkrijgbaar in meerdere smaken. De chocolade wordt gemaakt van "raw chocolate": Normaal gesproken wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat hierdoor veel van de kracht van de cacao verloren. Raw chocolate (rauwe chocolade) is anders: De rauwe cacao bonen worden niet gebrand. Hierdoor blijven veel mooie stofjes bewaard. Dit zijn met name de van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en de ‘liefdesstofjes’.
Bij Lovechock blijft gedurende de gehele productie, van boon tot aan het eindproduct, de temperatuur onder 49ºC. 
De chocolade smaakt naar een hele goede pure reep, dus als je daar van houdt zeker proberen! Wil je meer weten over raw chocolate en super foods, klik dan hier.

Because of the very busy month decemer my post about a favorite thing just slipped away, so I post it now. It's about chocolate (I'm not a chocoholic, but sometimes I like a small piece) and especially about Lovechock: it's a chocolate which is made of pure cacoa, without sugar or milk. It's sweeten with coconut and you can buy it in multiple tastes. The chocolate is made of "raw chocolate": In the regular chocolate production process, the cacao beans are roasted and ground at very high temperatures whereby much of the cacao's beneficial qualities are destroyed. But raw chocolate is differrent: The raw cacao beans are not roasted but cold ground, many of the beautiful cacao substances remain intact, namely antioxidants (flavonoids) and "love chemicals".
In the
Lovechock process, from the cacao bean through to the end product, the temperature is kept below 49ºC.
The chocolate taste like a very good pure bar, so if you're into that you should defenitly taste it! If you want to know more about raw chocolate or super foods, click here.

2 opmerkingen:

  1. I am a chocoholic! but...
    I am not diabetic but I can not eat sugar, this is ideal for me!!! ha ha!

    could die for this.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het best wel redelijk duur. Ik ga denk ik eens zelf op op zoek naar de ingrediënten om het zelf te maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen