dinsdag 18 juni 2013

favouriet Juni: IJS!













































Precies op tijd voor de zomer, een blogje over ijs! Ik heb een tijdje moeten zoeken, maar nu heb ik het eerste ijs gevonden zonder kunstmatige toevoegingen, suiker en andere rotzooi en op basis van soja-en kokosmelk, dus lactosevrij. De basis van Frozen Dutch ijs is een minimum van 50% aan vers hollands fruit, groente en kruiden. Veelal van biologisch en uitsluitend van goede komaf. Ik vond deze smaak heel lekker en vooral geen vol en vet gevoel achteraf. De beker was zo leeg! De volgende keer proef ik hun sorbet-ijs, dus op basis van water en daarna is het volgende merk dat suiker-en zuivelvrij ijs maakt aan de beurt, word dus vervolgt! Oh ja: en ik ga proberen zelf ijs te maken...

Right on time for summer, a post about ice-cream! I have been searching a while, but now I found the first ice-cream without additive addition, sugar and other mess in it and on a base of soy-and coconut-milk, so it's lactose-free. The base of Frozen Dutch ice is a minimum of 50% of fresh, dutch fruit, vegetables and herbs. mostly biologic. I really liked this this of coconut and honey and I had no full or fat feeling afterwards. The cup was empty very fast!. Next time I try their sorbet-ice-cream, on a base of water and after that I try the next brand that's sugar-and diary free, so to be continued! And: I try to make ice-cream myself...


2 opmerkingen:

  1. Zelf ijs maken, jaaa! Ik maakte het in het verleden ook al, maar dit jaar is het er nog niet van gekomen, nu ja, toch geen 'romig' ijs, enkel ijslolly's. Binnenkort nog eens mijn diepvriezertje vullen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal dan de eerste keer zijn dat ik een poging waag om "romig" suiker-en zuivelvrij ijs te maken;-)

      Verwijderen